Naon Trend Garéja Online?

Garéja sareng kementerian online mangrupikeun fenomena anu tumuh di Masarakat ayeuna. Henteu deui urang kedah ngumbara di sakumna dunya, ngalangkungan kota, atanapi bahkan di peuntas jalan pikeun nguping khutbah anu hébat. Kuring kedah ngaku, yén kuring parantos sono kana jasa garéja dina dinten Minggu, dina sababaraha waktos, sabab kuring terang yén jam 12 siang, kuring bakal tiasa ngupingkeun pesen pastor kuring dina kanyamanan bumi kuring sorangan, tanpa gangguan ti jalma-jalma di sekitar kuring. Tapi di jerona aya masalah, atanapi masalah poténsial, sababaraha Pendeta, Kristen atanapi menteri awam sareng Garéja panginten diantisipasi. Sababaraha Pendeta sareng urang Kristen hoream ngadorong paroek na pikeun aksés kana jasa wéb kusabab sieun mayit dina dinten Minggu énjing-énjing. Kirang langkung jalma anu hadir dina jasa garéja, sapertos kitu, ku sababaraha alesan. Alesanna bénten-bénten alam, tapi lumayan sering, éta nambihan gangguan sareng alesan. Menteri parantos bersaing sareng anu kasebat, janten kedah alamat gangguan anu anyar tiasa matak pikasieuneun. Garéja sareng kementerian panginten tiasa neken dilakukeun, atanapi résiko kaleungitan anggota berharga. Jalma-jalma ngagaduhan pilihan, sareng aranjeunna ngagunakeunana. Pilihan ieu ayeuna kalebet cicing di bumi sareng masih ngupingkeun Firman. Perhatosan Kamentrian Tapi aya sababaraha kaabsahan pikeun kaprihatinan pamimpin Kamentrian. Garéja mangrupikeun organisme hirup anu mekar tina bagian-bagianna anu pikasieuneun, ngadorong, ngabdi. Kumaha garéja bakal salamet upami sadayana ningali jasa garéja ti kajauhan? Saha anu bakal ngurus barudak di pabinihan, nonoman dina jasa rumaja, ogé nonoman déwasa di palayanan teureuh kuliah? Kumaha upami program tuangeun pikeun jalma miskin sareng Senén wengi sepuh sosial? Patanyaan anu paling ageung sareng sigana anu paling pas nyaéta, saha anu bakal ngabiayaan, ngaliwatan perpuluhan sareng penawaran, padamelan sareng pelayanan di garéja? Garéja di Amérika Serikat nutup dina waktos anu gancang, janten kumaha aranjeunna bakal salamet tina serangan anyar gereja-gereja online sareng kementerian ieu. Warta Anu Saé Warta anu hadé nyaéta garéja online panginten mangrupikeun "rahmat anu nyalametkeun." Sanaos meureun aya sababaraha jebakan tina masalah anu dituduhkeun di luhur anu diangkat, ogé kamungkinan paningkatan jumlah lalaki penjualan minyak oray anu nyobian ngabungkus diri dina halaman Alkitab, sadayana henteu leungit. Ngagaduhan kementerian online tiasa janten asét tibatan tanggungan. -Layanan Online tiasa masihan paparan anu dibutuhkeun pikeun kementrian anjeun pikeun salamet - Layanan online tiasa ngabantosan alit, sanés alat-alat finansial, ministries minuhan "Komisi Ageung" -Layanan Online tiasa nyandak kauangan anu diperyogikeun pikeun ngajaga kementerian tetep maju - Layanan online masihan anjeun langkung seueur pamirsa anu beragam sareng langkung ageung -Layanan online tiasa dijantenkeun sumber dorongan pikeun anggota anjeun anu tiasa gering sareng atanapi nutup-jasa -Layanan online tiasa ngabantosan paroki dina pakansi tetep hubungan atanapi up to date dina naon anu lumangsung di garéja -Layanan Online tiasa janten jalan pikeun paroki, anu panginten kedah damel, teu sono kana jasa Minggu sareng diajar Alkitab mingguan -Layanan online tiasa […]

Maca Deui →

Kahareup Streaming Langsung Dina Sapuluh Taun

Paguneman ieu direbut ti panel langsung di 2016 Hatur nuhun pikeun sumping kami nampi kauntungan nalika kami nampi kecap panungtung dina streaming langsung jadi naha éta bakal dilakukeun dinten ayeuna kuring badé masihan intro ringkes sareng sababaraha kontak ka sési teras angkat ka Istana ngenalkeun dirina sorangan ngan ukur gaduh sababaraha slide éta leres-leres badé nyarioskeun diskusi urang gaduh seueur patarosan ti éta dina pedaran panel kami bakal nyobian ngajawab éta kami ogé ngagaduhan deui sareng Abdi ogé bakal pastikeun urang tiasa nampi patarosan ti pemirsa leres-leres ngaraos bébas iraha waé upami anjeun gaduh lagu upami anjeun gaduh patarosan anu ngaduruk ogé bakal aya akhirna kuring bakal mastikeun anjeun panelis Chara bakal ngajawab pananya naon anu datang dina 5 dugi ka 10 mangtaun-taun kusabab panoply ieu ngeunaan masa depan sareng urang ngan ukur Rob ngajalankeun sareng set VR anu leres hayu atuh terang kami terang yén aya langkung seueur pikeun pidéo tibatan ngan ukur anjeun terang naon anu urang tingali di jaman baheula sareng ayeuna ayeuna seueur pisan barang datang dina fut Yakin sareng éta rencana na sareng hayu urang ngamimitian janten perkenalan gancangna abdi sareng garis anyar anu parantos kami laksanakeun kira-kira 50.000 Acara Langsung taun kamari ngalirkeun video sareng urang sadayana bungah ngeunaan rohangan sareng hiji hal ngeunaan acara ieu anu kuring ngahaturkeun pisan pikeun nyaéta kami parantos ngalangkungan patarosan hey nyaéta internét anu penting nyaéta internét siap pikeun pidéo éta leres-leres katingali dina sagala bédana presentasi sareng produk yén ieu mangrupikeun bisnis anu ayeuna. jauh tina sacara utami mainstream éta jauh tina tanpa gangguan masih aya seueur hal anu pikaresepeun kajantenan sareng éta jelas sanajan éta henteu upami éta bakal kajantenan éta langkung seueur patarosan anu diperyogikeun janten kuring resep urang ' ngalangkungan tahapan naroskeun saha internét anu bakal pikaresepeun pikeun pidéo tangtosna éta jalanna pikahareupeun jadi pasti moal aya diskusi di ditu janten patarosan anu leres nyaéta iraha badé kajantenan kumaha éta bakal kajadian dimana th e rinci naon anu bakal kajantenan ku tantangan pikeun ngajantenkeun pidéo langsung ieu kana internét leres-leres janten hal anu pangalaman anu hébat kumaha bakal béda kumaha jalanna bakal langkung saé sabab kuring henteu tiasa sami dugi ka urang tingali kahareup urang terang yén éta moal janten saderhana sabab upami aya seueur kombinasi Téknologi aranjeunna bakal datang janten bakal aya sababaraha pajeulitna tapi kuring pikir éta bakal narik ati sareng kuring pikir éta bakal janten pangalaman anu hébat sareng pidéo nyalira badé janten bagian tina pangalaman anu langkung ageung janten saur kuring nalika urang nyarioskeun perkawis ieu kolotna bakal meunang […]

Maca Deui →

Masa Depan Pidéo

Pidéo streaming langsung ngarobah dunya. Abdi émut dua belas taun ka pengker nalika kuring mimiti unggah video anu diédit kuring dina YouTube pikeun ajaran bibel online abdi dinten Rebo. Anjeun gaduh sababaraha juru daérah legendaris anu nuju televisi kalayan klip dina YouTube, tapi henteu langkung ti éta. Dinten ayeuna! Unggal kamentrian langsung streaming atanapi ngalakukeun sababaraha jinis siaran. Kami gaduh seueur halaman wéb sosial anu ngagaduhan sababaraha fungsi dina blogging sareng live streaming. Éta sigana moal aya tungtungna anu katingali dimana streaming langsung atanapi arsip video badé. Sigana ieu mangrupikeun potongan jaringan sosial anu leungit. Ningali deui kumaha jauhna kami sareng video. Kuring yakin éta bakal teraskeun ngalikeun unggal taun. Telepon bakal langkung saé dina ngarékam pidéo anu saé kusabab kaméra anu dipasang dina éta bakal piksel anu langkung luhur. Laju ngédit sareng unggah pidéo kana halaman wéb sosial ngan ukur bakal langkung saé. Sababaraha geek pinter bakal terus terang cara ngadamel komprési sareng kualitas sapuluh kali langkung saé tibatan ayeuna. Tong percanten ka kuring, tanyakeun ka diri anjeun atanapi ngan ukur ningali ka tukang lima taun ka pengker sareng ningali telepon pinter anu anjeun gaduh dinten ayeuna dibandingkeun sareng anu anjeun kantoskeun. Masih aya téknologi anyar di luar sana anu teu acan kapendak sababaraha abdi anu pinter. Janten upami anjeun naroskeun ka kuring dugi ka jauhna, ngingetan diri sorangan ngeunaan naon anu kajantenan salami genep taun ka pengker sareng seueur departemén pulisi anu meryogikeun sadaya perwira nganggo kaméra awak kusabab jalma anu ngagaduhan kaméra telepon sélulér tinggi tiasa néwak sababaraha pulisi. ngalakukeun kagiatan haram. Upami anjeun naros ka kuring dugi ka mana urang bakal jalan, maka kuring bakal nyebatkeun langit nyaéta watesna. Upami anjeun ngalakukeun anu lepat sareng ngajalankeun lingkungan anu lami anjeun bakal aya anu nyandak kagiatan anjeun dina DVR bumi. Lonceng panto ring mangrupikeun salah sahiji gadget kaamanan anu kawéntar di pasar ayeuna. Janten, dimana éta dataran luhur pikeun pidéo? Saha anu terang! Janten pidéo streaming langsung sareng arsip ngan ukur bakal langkung saé sareng langkung ditinggal. Panyimpenan pikeun pidéo kedah ningkat janten komputer biasa bakal sumping sareng terabyte tibatan gigabyte. Urang geeks bakal mendakan cara-cara ngadamel drive langkung gancang sareng langkung alit. Komprési sareng kualitasna kedah langkung saé. Deui, upami anjeun naros ka kuring naon anu bakal datang pikeun pidéo, kuring bakal nyarios langit nyaéta watesna. Janten naon anu akhirna bakal kajadian di rohangan garéja sareng pidéo? Upami komunitas garéja hoyong tumuh, maka aranjeunna bakal kedah adaptasi sareng trend pertumbuhan video. Pidéo streaming langsung ka panti jompo sareng bumi pensiunan kedahna kedah. Teureuh éta kedah robih pikeun ngahontal jalma anyar.

Naha Urang Kaleungitan Bumi?

Panulis Ann Marie: Tos dilaporkeun yén kirang sareng langkung seueur jalma anu sumping ka garéja. Rata-rata anu angkat garéja di Amérika Serikat angkat ka garéja 1,5 kali per bulan. Kanyataan ieu henteu leungit dina kuring nalika kuring nonton pidéo langsung tina pastor abdi da'wah di garéja dinten Minggu kamari. Kumaha waé, kuring ngan ukur teu tiasa turun tina ranjang. Bagian tina alesanna kusabab kuring atos bobo wengi tadi, tanpa tujuan ngagulung média sosial, ogé ngagarap tugas anu sah anu bakal dilakukeun saminggu payun. Streaming jasa garéja langsung ieu mangrupikeun Gusti anu diutus. Abdi nguping pesen anu ngagugahkeun ngeunaan nubuat, sareng kuring rumaos nyambung nalika "Tim Puji sareng Nyembah" nyanyi babarengan sareng kamuliaan Gusti urang Éta anu panginten dugi ka nguping anjeunna ngumumkeun yén parantos waktosna "Perjamuan Gusti," sareng kuring teras sadar, kuring henteu nyambung kana jasa sakumaha anu dipikir heula. Ibrani 10:25 King James Version (JV) "Henteu nyingkahan ngahijina diri urang sorangan, sapertos polah batur; tapi silih ajak-ajak hiji sareng anu sanés-sanésna, sareng langkung-langkung langkungna, sapertos ningali dinten anu caket. " Dina waktos éta, téks Kitab Suci anu ditunjuk di luhur henteu leungit. Kuring sadar yén sanaos aya sababaraha manpaat pikeun nonton pidéo langsung tina jasa garéja, aya ogé sababaraha karugian. Sakumaha anu dibahas sateuacanna dina "Blog Post," ieu mangrupikeun sababaraha manpaat anu aya hubunganana sareng streaming garéja atanapi jasa pelayanan atanapi kagiatan: –Layanan online tiasa masihan paparan anu diperyogikeun pikeun kamandirian pikeun salamet - Layanan online tiasa ngabantosan anu alit, henteu dibekelan finansial. mentri minuhan "Komisi Ageung" -Layanan Online tiasa nyandak kauangan anu dibutuhkeun pikeun ngajaga kamapéran - jasa Online masihan anjeun pamirsa anu langkung beragam sareng langkung ageung -Layanan online tiasa janten sumber dorongan pikeun anggota anjeun anu tiasa gering sareng atanapi shut-ins -Online online tiasa ngabantosan para paroki dina pakansi tetep hubungan atanapi up to date dina naon anu lumangsung di garéja -Layanan Online tiasa janten cara pikeun paroki, anu panginten kedah damel, supados teu sono kana jasa Minggu sareng diajar Alkitab mingguan - Jasa online tiasa janten alat teureuh pikeun anu henteu bakal ngiringan garéja -Layanan online tiasa ngabantosan paroki pikeun ngalakukeun interaksi sareng garéja global, supados ngartos di kagunaan karajaan Allah, ogé nyumponan kabutuhan garéja Gusti di sakumna dunya. Mateus 28:19 King James Version (KJV) "Ku sabab kitu maraneh, ngajarkeun sakabeh bangsa, ngabaptis aranjeunna dina nami Rama, sareng Putra, sareng Roh Suci: ngajar aranjeunna pikeun niténan sagala rupa, naon waé anu kuring gaduh nitah anjeun. " Ieu sababaraha karugian anu didaptarkeun ku The Aspen Group di 2015: Teu Ngaraoskeun Rasa Komunitas Sejati Numutkeun hiji tulisan anyar dina Slate.com aya trend anu ngembang jasa garéja podcast, ngamungkinkeun saha waé "hadir ka garéja" iraha waé waktos. Tapi patarosan na tetep: Tanpa […]

Maca Deui →

Milarian Harepan dina Waktu Sangsara

Panulis Ann Marie: Sababaraha taun ka pengker, salah sahiji babaturan putri abdi maot tragis. Éta ngancurkeun pisan, henteu ngan ukur pikeun putri sareng kulawargana, tapi ogé pikeun kuring sareng kulawarga kuring. Nona ngora ieu parantos nyéépkeun sababaraha dinten di bumi kuring malahan nuju liburan sareng sababaraha perjalanan pondok sareng kuring sareng kulawarga. Nyeri pisan, sareng kuring, antukna, naros ka Gusti sareng hikmah-Na dina kaayaan ieu. Kumaha carana Gusti dina sagala kamulyaan sareng kurnia-Na anu teu kéngingkeun ngamungkinkeun awéwé ngora anu saé dina perdana hirupna tiasa ditegor pisan tragisna? Kuring bajoang sareng gelut sareng anjeun sababaraha dinten, minggu, bulan komo taun. Kuring beuki bajoang nalika sababaraha bulan ka hareup, indungna maot. Kumaha ieu tiasa? Sareng anu paling penting, dimana dimana Gusti Allah? Éta ngarobih cara kuring ngalakukeun sababaraha hal, kaasup kumaha telat kuring cicing di peuting. Kuring mimiti kasieunan hirup. Kuring janten langkung pesimis ngeunaan kahirupan sareng kamungkinan na. The "kumaha upami urang" éta rongkah. Kumaha upami Gusti henteu paduli; kumaha upami Anjeunna ngan ukur henteu hoyong kaganggu ku masalah atanapi masalah sadidinten urang. Naha Anjeunna bakal ngantepkeun kaayaan anu tragis sapertos awéwé ngora anu hadé? Naha Anjeunna bakal nyababkeun urang nyeri pisan? Aya ogé waktos nalika réréncangan sareng réréncangan mutuskeun yén perkawinan na salami 20 taun kedah réngsé. Sanaos nyeri anu jelas anjeunna nyababkeun salakina sareng murangkalih, anjeunna nekad nuturkeun rencana na. Anjeunna henteu resep kana naon anu dicarioskeun ku Firman Allah ngeunaan perkawinan atanapi nyandak kaputusanana. Anjeunna badé ngadamel istirahat anu beresih. Ieu hartosna motong hubungan sareng kulawargana sareng saha waé anu aya hubunganana sareng kahirupan jaman baheula. Kuring ceurik bari jeung ceurik beuki parah nalika kuring ningali kahirupan budakna mangaruhan négatip. Kuring panasaran kunaon Gusti henteu campur dina kasalahan anu jelas ku manusa anu sanés ngajentul. Naon anu tiasa langkung penting tibatan pelestarian hubungan anu nyiar ngabina barudak pikeun karajaan Allah, sareng kumaha kaleungitan indung tiasa nguntungkeun pikeun saha waé, kalebet Gusti? Kaayaan kulawarga di jalan anu sanaos usaha pangsaeutikna kaleungitan bumi saatos salaki kaleungitan padamelan 15 taun PHK sareng motong bék. Kumaha karugian sapertos ieu ngagambarkeun tina kurnia sareng rahmat Allah? Ieu matak lieur. Kuring henteu ngagaduhan waleran harita ogé kuring henteu nampi nalika anggota kulawarga, sababaraha taun ka pengker, ogé kaleungitan putri ngora na sacara tragis, nalika kuring kaleungitan padamelan, bumi sareng harta bumi anu sanés. Aya rerencangan, sapertos rerencangan Ayub, anu naroskeun naha kuring hirup dina kersa Gusti. Aya sababaraha kaayaan, sateuacan sareng saatos, anu nyababkeun nyeri pisan sareng maksa kuring mempertanyakan kadaulatan […]

Maca Deui →

Doa

Panulis Ann Marie: Doa: Naon éta, sareng naha urang henteu kedah sieun kuring ngadangukeun khotib tadi dinten nyarioskeun perkawis seueur jalma di gareja anu henteu terang kumaha sholat, sareng kuring ditarik deui sakedik. Naon maksadna? Naha shalat sakumaha rumit sapertos sebilangan Da'wah sareng Ahli Teologi anu dijantenkeun? Nalika kuring mimiti ngémutan patarosan ieu, Publican anu lemah sumping kana pikiran. Kuring henteu nyarioskeun Republik, sapertos dina afiliasi partai ayeuna, tapi Publican, sapertos dina Lukas 18:13 (King James Version) "Sareng tukang pajak, (sababaraha tarjamahan, pemungut pajak), nangtung jauh, moal angkat sapertos panonna ka surga, tapi keuna kana dadana, saurna, Gusti Allah welas asih ka abdi jalma berdosa. " Kuring henteu yakin kumaha da'wah janten kasimpulanana, tapi urang sadayana tiasa nguntungkeun tina balik deui kana dasar-dasar dina ngobrol sareng Gusti (ngadoa). Solat mangrupikeun komunikasi antara Gusti Allah Rama sareng murangkalihna (urang). Sedengkeun Gusti urang nyayogikeun padoman, (Doa Gusti), ngeunaan kumaha cara ngadoa, solat téh pribadi. Éta mangrupikeun komunikasi anu caket antara anu percanten sareng Bapana. Éta henteu postur pikeun dulur saiman. Tujuanana sanés supados batur ningali urang kaheran, tapi ningali ka Gusti anu sanggup nyumponan unggal kabutuhan urang, ogé kabutuhan dunya anu leungit sareng sakarat. Ku alatan éta, Yesus nanyakeun urang ulah solat ngagunakeun "pengulangan sia" (Mateus 6: 7). Repetisi samentawis sering janten cerminan haté. Éta ngagambarkeun kumaha urang ningali Gusti, sareng naon peranna dina dunya sareng kahirupan urang. Upami urang ngagaduhan Rama anu mikanyaah anu urang yakin paduli ka kami, kami bakal ngadeukeutan ka anjeunna kalayan rujukan (hormat), bari (bersyukur) hatur nuhun pikeun saha Anjeunna sareng naon anu parantos Anjeunna laksanakeun sareng bakal teras-terasan dilakukeun pikeun urang. Ieu henteu sesah dilakukeun, upami haté urang dikintunkeun sareng rentan payuneun Gusti anu sanggup nyiptakeun sareng ngarobih urang kana gambar-Na sareng nyandak urang saluyu sareng kahoyong-Na pikeun kahirupan urang. Tanpa janten filosofis teuing, do'a tukang pajak mangrupikeun hal anu jero pisan. Upami anjeun perhatoskeun, jalma ieu sadar pisan saha sareng naon anjeunna. Anjeunna panginten dianggap hina ku seueur masarakat, kusabab sabagian kusabab penjajahan na (tingali Lukas 18:11). Anjeunna sapinuhna sadar kana kaayaan anu nekat na, boh ti dunya sakurilingna, ogé desperasina di payuneun Gusti. Anjeunna henteu licik ngeunaan kumaha anjeunna ditingali ku anu sanés, tapi anu paling penting kumaha pandangan Allah ka anjeunna. Anjeunna sadar saha anjeunna sareng kamampuan Gusti pikeun ngabersihkeun anjeunna tina dosa-dosana. Dumasar kana kalakuanna, anjeunna ngahatur nuhun pikeun kasempetan pikeun ngadeukeutan Gusti anu Maha Suci anu Maha Suci anu mikanyaah anjeunna, sanaos dirina sareng batur. Tukang Pajak ngalakukeun sababaraha hal anu urang sadayana tiasa diajar. Ieu sapertos kieu: 1) Anjeunna […]

Maca Deui →

Iraha Hukum Henteu liren sareng Catetan Nulis Online Khutbah

Iraha Hukum na liren sareng Rahmat dimimitian? Naon sababaraha Hukum anu dikaluarkeun? Bébas nawiskeun bakal ngagantikeun perpuluhan Kahirupan ku iman ngagantikeun Sunatan sareng sadaya unsur Hukum Heb 7: 4-6 [NKJVl Raja Kaadilan 4 Ayeuna pikirkeun kumaha hébatna jalma ieu, anu bahkan patriark Ibrahim masihan sapuluh tina harta rampasan. 5 Sareng leres jalma-jalma ti putra Lewi, anu nampi kaimaman, ngagaduhan paréntah pikeun nampi perpuluhan ti jalma-jalma numutkeun hukum, nyaéta, ti dulur-dulurna, sanaos aranjeunna asalna ti pangkonan Ibrahim; 6tapi anjeunna anu silsilahna henteu diturunkeun ti aranjeunna nampi perpuluhan ti Ibrahim sareng ngaberkahan anjeunna anu ngagaduhan janji. Naon salahna Hukum? Heb 7:19 [NKJV] Nu ngajantenkeun henteu sampurna Pikeun hukum henteu nyampurnakeun naon-naon, tapi nyangking pangharepan anu langkung saé; ku urang deukeut ka Gusti. Manusa meryogikeun panengah Heb 9: 19 [NKJV] Pentingna Pupusna Mediator 16 Pikeun dimana aya surat wasiat, kedah ogé aya anu maot tina téstator. 17 Pikeun hiji surat wasiat parantos dipaksakeun saatos manusa parantos maot, sabab éta henteu ngagaduhan kakuatan samentawis éta wasiat hirup. 18 Ku sabab eta mah perjangjian anu munggaran henteu ditetepkeun tanpa getih. 19 Kusabab nalika Musa parantos nyarioskeun sagala aturan ka jalma-jalma numutkeun hukum, anjeunna nyandak getih anak sapi sareng embe, ku cai, wol domba, sareng hisop, sareng naburkeun buku duanana sareng jalma-jalma, 20 saurna, " Ieu getih perjangjian anu diparéntahkeun ku Gusti ”ka anjeun. 21 Teras anjeunna nyeburkeun getih ka Kemah Suci sareng sadaya alat-alat palayanan. 22 Sareng numutkeun hukum meh sadayana hal disucikeun ku getih, sareng tanpa héd getih moal aya anu ngahampura. Naon anu diwakilan Hukum? Heb 10: 1-4 [NKJVl Pangorbanan Sasatoan Henteu cekap 10 Pikeun hukum, upami aya bayangan tina hal-hal anu saé, sareng sanés gambar na hal-hal, moal tiasa ku pangorbanan anu sami ieu, anu ditawarkeunana teras-terasan taun ka taun, ngajantenkeun jalma anu ngadeukeutan sampurna. 2 Kusabab éta naha aranjeunna henteu bakal lirén ditawarkeun? Pikeun anu nyembah, sakali dimurnikeun, bakal teu ngagaduhan deui eling kana dosa. 3 Tapi dina korban-korban éta aya pangélingan dosa unggal taun. 4 Kusabab teu mungkin getih banténg sareng domba tiasa ngahapus dosa. Pupusna Al Masih Minuhan Kersa Gusti 5 Ku sabab kitu, nalika Anjeunna sumping ka dunya, saurna: "Pangorbanan sareng pangorbanan anu henteu dipikahoyong, tapi awak anu parantos disiapkeun ku Kami. Dina kurban beuleuman sareng pangorbanan pikeun dosa Anjeun henteu resep. Teras kuring nyarios, 'Lah, kuring parantos sumping- Dina volume buku dituliskeun ngeunaan Me- To do Your Will, 0 God. '"8 Sateuacanna nyarios," Kurban sareng sasajen, kurban beuleuman, sareng kurban pikeun dosa anu henteu anjeun pikahoyong. ogé teu gaduh kabagjaan […]

Maca Deui →

Catetan Wawancara Adat istiadat-Titus Online

Adat istiadat perkawinan Perjanjian Old narik pisan sabab ngalih tina Perjanjian Old ka Perjanjian Anyar. Mangrupikeun salah sahiji anu pantes ditaliti. Éta bakal ngabantosan sadayana pikeun paham kana dasar perkawinan Christina. Subjék: Adat istiadat Nikah Dina Pangajaran Diajar Alkitab Perjanjian Old patarosan ieu patarosan kuring yakin bakal ngajawab dina pelajaran ieu. Naon sababaraha adat istiadat perkawinan di PL? Naon umur rata-rata pasangan anu nikah di OT? Naon panerapan dina Hukum Musa? Kumaha calon panganten awewe dipilih? Naon perkawinan levirate? Naon maksadna nalika awéwé betrothal? Adat istiadat OT Nikah - uni lalaki sareng awéwé salaku salaki sareng pamajikan, anu janten pondasi pikeun bumi sareng kulawarga. Asalna Nikah. Perkawinan didirikeun ku Gusti Allah nalika Anjeunna nyatakeun, "Henteu saé manusa janten nyalira; Kuring bakal ngajadikeun anjeunna pembantuna tiasa dibandingkeun sareng anjeunna ”(Kaj. 2:18). Janten Gusti nyiptakeun awéwé sareng nyandak anjeunna ka lalaki. Nalika ningali awéwé éta, Adam ngagorowok, "Ieu ayeuna tulang tulang abdi sareng daging daging kuring; anjeunna bakal disebat Awéwé, sabab anjeunna dicandak kaluar ti Manusa ”(Kaj. 2:23). Bagian ieu ogé nekenkeun bebeneran yén "lalaki bakal ninggalkeun bapa sareng indungna sareng ngahiji sareng istrina, sareng aranjeunna bakal janten [[[[[hiji daging"]]]]] (Kaj. 2:24). Ieu nunjukkeun yén cita-cita Allah nyaéta pikeun lalaki janten salaki hiji pamajikan sareng perkawinan janten permanén. Panerapan. Kahoyong Gusti pikeun umat-Na nyaéta yén aranjeunna nikah dina jero badan anu iman. Hukum Musa jelas-jelas nyatakeun yén urang Israil moal pernah nikah ka urang asing. Urang Israil bakal terus-terusan kagoda pikeun nangkeup dewa pasanganna ogé (Ex. 34: 10-17; Ul. 7: 3-4). Kitu ogé, rasul Paulus maréntahkeun ka anggota garéja di Korinta, "Entong sami-sami kukulutus sareng anu henteu percaya" (2 Kor. 6:14). Perkawinan antara urang Israél diarahkeun ku hukum, sareng sadaya hubungan sumbang dilarang ** (Im. 18: 6-8; 20: 19-21) ***. Salaku tambahan, imam dilarang pikeun nikah ka awéwé lacur sareng awéwé anu cerai (Im. 21: 7, 13-14). Puteri anu ngawariskeun harta karuhun bapakna kedah nikah dina kaomna atanapi kaleungitan pusaka (Nomer 27: 8; 36: 2-4). Milih Panganten. Di jaman Perjanjian Old, kolotna milih pasangan pikeun putrana. Alesan utama pikeun ieu nyaéta pangantén awéwé janten bagian tina klan. Sanaos aranjeunna nikah sareng janten "hiji daging," pasangan tetep aya dina kakawasaan bapak panganten lalaki. Kolot milih jalma anu paling cocog sareng klanna sareng damel rukun sareng indungna sareng adi iparna. Kadang-kadang kolotna konsultasi sareng murangkalihna pikeun ningali naha aranjeunna nyatujuan pilihan jodo anu dilakukeun pikeun aranjeunna. Salaku conto, Rebekah ditanya naha anjeunna hoyong nikah sareng Ishak (Kaj. 24: 57-58). Samson maréntahkeun budak awéwé anu tangtu pikeun anjeunna dicandak. Sanaon kolotna protés, aranjeunna réngsé akad nikah pikeun Samson (Hak. 14: 1-4). Sering […]

Maca Deui →